Primul Laborator de Științe Cognitive Clinice din țară

Laboratorul de Științe Cognitive Clinice este afiliat Departamentului de  Psihologie, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București.

Misiunea Laboratorului de Științe Cognitive Clinice este de a stimula și a promova   excelența în cercetare, precum și de a oferi o posibilitate de dezvoltare profesională și academică studenților interesați de științele cognitive clinice.

Interesele noastre de cercetare se centrează pe rolului proceselor cognitive în (a) dezvoltarea, (b) menținerea, (c) modificarea și (d) prevenția psihopatologiei. Expertiza şi direcţiile noastre de cercetare permit şi iniţiative de cercetare pe linia de genetică comportamentală, epigenetică, neurobiologie, psihofiziologie sau economie comportamentală.

INTERESE DE CERCETARE

Predictori cognitivi ai recăderilor în psihopatologie

Recăderea în psihopatologie sau revenirea simptomatologiei în urma unei intervenții psihoterapeutice reprezintă o problematică importantă a psihoterapiei și intervențiilor psihologice

Influența factorilor cognitivi în dezvoltarea, menținerea și prevenția comportamentului alimentar dezadaptativ

Comportamentele alimentare dezadaptative precum mâncatul excesiv pe fond emoțional sau pe fond de stres reprezintă un factor important de risc în ceea ce privește dezvoltarea obezității și a problemelor de sănătate adiacente.

Relația dintre memoria autobiografică și depresie

Studiul relației dintre depresie și memoria autobiografică este unul dintre domeniile importante de lucru din științele clinice.

EVENIMENTE

DEVINO VOLUNTAR

Dacă eşti interesat/ă să te alături laboratorului nostru, vezi secţiunea de voluntariat pentru detalii!
ro_RORomână