Laboratorul de Științe Cognitive Clinice (LSCC)

 

ABOUT US

Suntem primul Laborator de Științe Cognitive Clinice din țară și primul laborator de cercetare psihologică al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București.

LSCC a fost fondat în 2017 cu scopul de a promova rezultate și practici validate științific și de a combate pseudoștiința. În cei patru ani de activitate am generat proiecte de cercetare, publicații vizibile la nivel internațional și o serie de evenimente de diseminare.

Expertiza și direcțiile de cercetare LSCC se intersectează puternic cu psihologia clinică, psihologia socială și sociologia, psihologia sănătății, psihologia moralității sau economia comportamentală, precum și cu domeniul IT. 

Misiunea LSCC este de a stimula, disemina și mai ales de a genera cercetare inovativă în științele cognitive cu relevanță pentru sănătatea mintală, în organizații și sănătatea publică. 

RESEARCH DIRECTIONS

cognition

Studiul deciziilor morale a prezentat de-a lungul timpului două direcții importante. Pe de o parte, abordările cognitive și neurocognitive susțin faptul că rațiunea determină judecățile morale, iar pe de altă parte, abordările de tip intuiționist se bazează pe postulatul conform căruia intuițiile (i.e. emoțiile) determină aceste judecăți.

behavior

Comportamentul alimentar (cuprinzând opțiunile alimentare, tiparele de alimentație, dietele pe care le urmăm, obezitatea sau tulburările alimentare) influențează semnificativ calitatea vieții noastre

memorie

Dezgustul contribuie, alături de frică/anxietate, la dezvoltarea și menținea tulburărilor de anxietate și obsesiv-compulsive. Ultimele cercetări din domeniul psihologiei clinice au început să acorde o atenție sporită efectelor intervențiilor psihologice asupra nivelului dezgustului în cadrul celor două tulburări clinice.

Fă cunoștință cu echipa LSCC

 

Membri

Suntem o echipă dinamică cu interese diverse, dar complementare pe linia sănătății mintale și sănătății mintale digitale, științelor cognitive și psihopatologiei experimentale, interacțiunii om – computer, economiei comportamentale, psihologiei sănătății și psihoterapiei. 

 

 

Ioana Podina
Coordonator Laborator
Simona Pascal
Cercetător asociat
Alina Chivu
Cercetător asociat

Feedback studenți

 

Cele mai noi știri

 

Blog

en_GBEnglish (UK)