Încarc Evenimente
Laboratorul de Științe Cognitive Clinice vă invită la prelegerea „Creierul Ghicitor”, susținuta de Dr. Dragoș Cîrneci, reputat cercetator în neuroștiințe. Evenimentul are loc pe data de 2 iulie, intervalul 18:00-19:00.  

Despre Prelegere

La începuturile psihologiei se considera că funcția creierului este de a reacționa la lumea din jur, iar atunci când nu este stimulat pur și simplu stă într-o stare de repaus. Treptat s-a constatat că el nu stă în repaus niciodată, ba mai mult, solicitările considerate dificile – cum ar fi rezolvarea unei probleme de matematică – sporesc doar cu 5 % activitatea sa. Deci, în cea mai mare parte a timpului, creierul lucrează intens și nimeni nu știa exact la ce. În ultimii 20 de ani s-a descoperit că rețelele neuronale, care constituie “scheletul de bază” al creierului, lucrează non-stop la a ghici viitorul combinând probabilistic experiențele din trecut. Creierul construiește permanent variante virtuale ale lumii din jur pe care apoi le trimite zonelor senzoriale care au rolul de a le proba. Iar succesul “ghicitului” reglează homeostaza organismului. Aceste descoperiri au implicații profunde asupra modului în care interpretam procesele psihice tradiționale.
Accesul la eveniment este liber. 
PENTRU A VĂ ÎNSCRIE, APĂSAȚI BUTONUL DE MAI JOS

Vă așteptăm!  
ZILE
ORE
MINUTE
SECUNDE
 • Acest eveniment a trecut.
 • ORA DE ÎNCEPERE
  6:00pm
 • ORA DE ÎNCHEIERE
  7:00pm
 • Organizer
  Laborator de Stiinte Cognitive Clinice
 • Location
  GOOGLE MEET Romania
<iframe width="100%" height="350px" frameborder="0" style="border:0" src="https://www.google.com/maps/embed/v1/place?key=AIzaSyDNsicAsP6-VuGtAb1O9riI3oc_NOb7IOU&q=GOOGLE+MEET+Romania+" allowfullscreen> </iframe>
ro_RORomână