Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.
Livestream

Analiza de rețea a datelor de auto-raportare: o privire asupra relației dintre trăsăturile autiste, schizotipale și psihopatice

3 iulie 2020 @ 13:00 15:00 UTC+0

Vă invităm pe data de 3 iulie, la webminarul „Analiza de rețea a datelor de auto-raportare: o privire asupra relației dintre trăsăturile autiste, schizotipale și psihopatice” organizat de Laboratorul de Științe Cognitive Clinice în colaborare cu Lavinia Uscătescu.
Cine este Lavinia Uscătescu?
Lavinia este în curs de finalizare a doctoratului în neuroştiinţe cognitive la Universitatea Paris-Londron din Salzburg, Austria și este cercetător asociat la Olin Neurospsychiatry Research Centre, Yale School of Medicine, unde după finalizarea doctoratului va urma un stagiu postdoctoral. Principalele teme de interes științific ale Laviniei acoperă fenotipurile extinse ale tulburărilor din spectrul autist și schizotipal, iar de curând, și psihopatia in rândul populației neurotipice. Principala metodă științifică pe care Lavinia o utilizează este imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), iar ca metodă de analiză principală, aceasta se concentrează pe analiza conectivității neuronale direcționate.
În ce va consta acest webminar?
Acest webminar își propune să prezinte un model de analiză de rețea a datelor. Modelul urmat este cel al lui Denny Borsboom, cercetător la Universitatea din Amsterdam, model de succes în modelarea simptomelor depresiei și schizofreniei (regăsiți un exemplu în articolul: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/wps.20375). Totodată, această abordare vă permite analiza simptomelor/trăsăturilor luând în considerare interactiunea între simptomele diferitelor patologii si interacțiunea lor cu comorbidități.
În cadrul acestui webminar veți afla, mai ales despre:
✅ cum se face analiza de rețea a datelor pe baza codului dezvoltat în R și cum se adaptează în prealabil la datele ce vor fi folosite în exercițiu.
Cui i se adresează acest webminar?
✅ tuturor celor interesați de analiza de rețea, interacțiunea între simptome;
✅ webminarul se adresează si celor care sunt începători în utilizarea acestui limbajului R de programare, întrucât va avea și o parte dedicata unor elemente de baza.
În ce se va lucra ca interfață? ✅ în R Studio.
Webminarul se va susține pe platforma Google Meet – la data de 3 iulie, ora 13:00 – și va avea o durată de două ore. Webminarul este gratuit.
Menționăm faptul că avem 10 locuri disponibile, destinate celor care ne urmăresc pe pagina de Facebook a Laboratorului de Științe Cognitive Clinice.

Detalii

Dată:
3 iulie 2020
Oră:
13:00 – 15:00 UTC+0w

GOOGLE MEET

GOOGLE MEET
Romania
Participanți: 0 / 30

Înscrierile pentru acest eveniment s-au terminat!

ro_RORomână