În perioada 13-18 martie 2023, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (FPSE) a Universității din București, prin Laboratorul de Științe Cognitive Clinice, organizează a V-a ediție a evenimentului „Săptămâna de Conștientizare a Creierului”. Coordonatorul evenimentului este Conf. Univ. Dr. Ioana Podina.

,,Săptămâna de Conștientizare a Creierului” este o campanie la nivel internațional de informare asupra progreselor din domeniul științelor și neuroştiinţelor. Tema acestei ediții este “Creierul și Sănătatea Mintală” și are ca invitați experți din domenii precum psihologie, biologie și neuroștiințe.

Cele 17 prelegeri și ateliere incluse în program vor discuta despre (a) fenotipurile comune ale autismului și schizofreniei, (b) despre peptidele care stimulează creierul și rolul lor în prevenția bolii Alzheimer, (c) despre diagnosticul revizuit al problemelor de sănătate mintală din perspectiva neuroștiințelor, (d) despre intervenții și metode de screening digitale în sănătatea mintală, (e) despre neurobiologia durerii, iar lista continuă.

Evenimentul este unul mixt. O parte dintre prelegeri au loc la locație (FPSE, Panduri 90), iar altele online. Evenimentul este gratuit. Toate prelegerile și atelierele sunt deschise cadrelor didactice interesate, studenților și publicului larg.

Informații despre programul celei de-a V-a ediții a „Săptămânii de Conștientizare a Creierului” pot fi consultate pe pagina de Facebook și Instagram a evenimentului.

Leave a Comment